Rogina i Đurasek pristupili Loborici

Rogina i Đurasek pristupili Loborici

Stručni stožer pojačan dolaskom Srećka Glivara iz Slovenije

 
 

LOBORIKA - Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek novi su članovi Biciklističkog kluba »Loborika«. Dolaskom varaždinskog dvojca istarski je klub uspio okupiti veoma respektabilnu momčad koja se s punim pravom nada velikim rezultatima u idućoj sezoni. Izuzme li se trojac hrvatskih biciklista koji vozi za talijanske klubove – Vladimir Miholjević, Matija Kvasina i Robert Kišerlovski – ostala krema hrvatskog seniorskog biciklizma je u »Loborici« čime je ispunjen san predsjednika kluba Deana Vitasovića o povratku velikog broja hrvatskih vozača iz inozemstva. Povratkom u Hrvatsku Radoslava Rogine i Kristijana Đuraseka prekinuta je višegodišnja tradicija, jer više nema niti jednog hrvatskog seniora u Sloveniji. Od njih pet koliko ih je bilo lani svi su odselili.

Radoslav Rogina (29 godina) i Kristijan Đurasek (22) proteklih su godina branili boje »Perutnine Ptuj« koja je sad zapala u probleme financijske prirode. Drastično je skresan proračun i time broj vozača u momčadi. Rogina i Đurasek su tako došli u »Loboriku«. Rogina u svojoj karijeri ima veliki broj pobjeda, među kojima je i prošlogodišnja utrka Kroz Hrvatsku, a 20. mjestom u Stuttgartu drži najbolji plasman jednog hrvatskog vozača na Svjetskim prvenstvima. Na Olimpijskim igrama u Pekingu ove godine bio je najbolje plasirani hrvatski vozač na 26. mjestu.
I dok će Rogina od početka sezone biti u elite momčadi »Loborike« koja je od 2009. registrirana kao continental ekipa, sedam godina mlađi Đurasek će biti dio U-23 momčadi. Poput Rogine, i on je ove godine bio sudionik Svjetskog prvenstva u Vareseu, ali zbog pada nije okončao utrku.
Novosti u »Loborici« tiču se i vodstva momčadi. Iz »Perutnine« je naime došao i Srećko Glivar koji će iduće sezone biti zadužen za elite momčad. Četrdesetdvogodišnji Glivar, bivši biciklist, u svojoj dugoj karijeri u Sloveniji vodio je mnoge vozače s kojima će raditi u »Loborici«. Pod njegovim vodstvom nastupali su, pored Rogine i Đuraseka, Tomislav Dančulović, Hrvoje Miholjević i Massimo Demarin. Za U-23 momčad će pak biti zaduženi trener s najdužim stažom u klubu i jedan od njegovih osnivača Lučano Valčić te Eduard Kišerlovski.

G. LIBANORE

.